ADANA / ÇUKUROVA - Şehit Yalçın Palıt Anaokulu

May

Şehit Yalçın Palıt Anaokulu olarak Anneler Günü temalı etkinliğimizi gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Bu etkinlikte emeği geçen Okul Müdürümüze, öğretmenlerimize, öğrencilerimize teşekkürlerimizi sunuyoruz. Ayrıca bizleri bu etkinlikte yalnız bırakmayan veli annelerimize teşekkür ediyoruz. Etkinliğimizin amacı, günün her anında mesai içinde olan, sürekli emek veren ve cefa çeken veli annelerimizin biraz olsun keyifli vakit geçirmesini ve kendilerini değerli hissetmelerini sağlamaktı, umuyoruz ki öyle olmuştur. Şehit Yalçın Palıt Anaokulu olarak daha nice sağlıklı, mutlu, sevdiklerinizle beraber Anneler Gününüzün olmasını diliyoruz.

May

Nis

OKULUMUZDA 23 NİSAN ULUSAL EĞEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI NEDENİYLE BİR HAFTA BOYUNCA HERGÜN BİR ETKİNLİK YAPILDI.YUMURTA YARIŞI,ATA BİNME,ÇUVAL YARIŞI,SU SAVAŞI,ŞİŞME OYUN PARKI VE BİLEKLİK YAPIMI BU ETKİNLİKLERDEN BAZILARI.ETKİNLİK KARELERİNDEN SİZİN İÇİN SEÇTİKLERİMİZİ YAYINLIYORUZ.

Nis

Şehit Yalçın Palıt Anaokulu olarak Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen yeni bir proje ile karşınızdayız. Milli Eğitim Bakanlığı ''Dilimizin Zenginlikleri Projesi'' amacını şu şekilde açıklamaktadır; bu proje, okullarda yapılacak olan söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlamaktadır.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında yapılan çalışmalar kapsamında okulumuza bir yazar daveti yapılmıştır. Bu yazarın okulumuz öğretmenlerinden Fadime OĞUL olması Şehit Yalçın Palıt Anaokulu ailesi olarak bizleri ayrıca gururlandırmıştır. Fadime öğretmenimizin kısa süre önce ortak yazarı olduğu ''EREN KUŞ'' adlı çocuk kitabı yayımlandı. Bu kitap ülkemizin gezilmesi gereken güzide yerlerini Eren adlı öykü kahramanının gözünden anlatmaktadır.

Fadime Öğretmenimiz ve diğer öğretmenlerimiz yazar buluşması adı altında öğrencilerimizi okulumuzun bahçesinde hikayeyi anlatmak üzere bir araya getirmişlerdir. Eren Kuş adlı kitabın yazarı Fadime öğretmenimiz hikayeyi  heyecanla okudu ve öğrenciler de Eren Kuş adlı kahramanın gezdiği yerleri merakla dinledi. Böylece proje kapsamındaki ''Yazar Buluşması'' etkinliğimizi de sonlandırmış olduk. Projenin bu kısmında emeği geçen bütün öğretmenlerimize teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Mrt

YENİ YAPILAN KİTAP OKUMA KÖŞEMİZ. ÖĞRENCİLERİMİZ BU KÖŞEDE HEM DİNLENME FIRSATI BULUYOR HEMDE KİTAP OKUYARAK ZİHİNDE OLUYORLAR.EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR EDERİZ.

Şbt

HAMBURGER ETKİNLİĞİNDE ÇOCUKLAR HEM EĞLENDİ,HEM KARINLARINI DOYURDULAR.ETKİNLİĞİN YAPILMASINDA EMEĞİ GEÇEN VELİMİZ GÖKHAN BEYE TEŞEKKÜR EDERİZ.

Şbt

Şehit Yalçın Palıt Anaokulu olarak ''Her Zaman Yanındayım'' projesine verdiğimiz destek ile karşınızdayız. Bilindiği üzere 6 Şubat 2023 tarihinde Adana ilimizi de etkileyen büyük bir deprem yaşadık. Bu depremden etkilenen yaş gruplarından biri de erken çocukluk döneminde olan öğrencilerimiz oldu. Yardımlaşmak ise bu travmatik durumun çocuklar üzerindeki etkisini en aza indirmek için önemli bir kültürel değerdir. Bu yüzden okul müdürlüğü ve okulumuz öğretmenlerinden Özge öğretmenimizin öncülüğünde bu projeye destek verilmesi kararlaştırıldı.

Gönüllük esaslı yürütülen bu çalışmalarda siz değerli velilerimize, öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve okul idaremize projeye verdikleri desteklerinizden ötürü teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bu projeye verdiğimiz destek ile Adana, Hatay, Kahramanmaraş, Adıyaman ve Malatya'da bulunan okulöncesi kurumlarında olan öğrencilere kışlık giyecek hediyeler hazırlanmıştır.  Okulumuz öğrenci, velileri, öğretmenleri tarafından hazırlanan atkılar, eldivenler ve diğer hediyeler kurumlara ulaştırılmıştır.  Bu okullarındaki öğrencilerin hediyelerine kavuştukları andaki mutlulukları görülmeye değerdi, fotoğraf eklerinde onların fotoğrafları da mevcut ama başka kurumda olduklarından dolayı yüzlerini kapatmak daha doğru olurdu. Hediyeleri alan öğrencilerin yüzlerindeki tebessüm ve kurumumuzun öğrencilerinin yardımseverlik bilinci içinde olması proje amacının yerine getirildiğini gösteriyor. Tekrardan projenin tüm paydaşlarına teşekkürlerimizi iletiyoruz.

Ara

OKULUMUZUN BAKIM ONARIM VE RESİMLENDİRME ÇALIŞMASI YAPILARAK YENİ GÖRÜMÜNE KAVUŞMUŞTUR.EMEĞİ GEÇEN ÖĞRETMENLERİMİZE PERSONELLERİMİZE VE VELİLERİMİZE TEŞEKKÜR EDERİZ.                      OKUL YÖNETİMİ

Ara

OKULUMUZUN REHBERLİK SERVİSİ VELİLERE DİJİTAL ARAÇLAR HAKKINDA SEMİNER VERDİ.

Eyl

OKULUMUZUN İÇ VE DIŞ BOYALARI YAPILDI.OKULUN KAPI PENCERE VE SU TESİSATLARI ONARILDI.HERŞEY ÇOCUKLARIMIZ İÇİN.